Get In Touch
HDEDM
Rudeška cesta 234, Zagreb, HR
Phone: +385 98 9278 635

Kovács Tamás

Rođen 1976. u Subotici, Republika Srbija, gdje je završio gimnazijsko obrazovanje. Stomatološki fakultet završio je u Beogradu 2001. s prosječnom ocjenom 9,63, te je na šestoj godini izabran za studenta generacije. Po završetku studija odabrao je svakodnevnu aktivnu stomatološku praksu kao svoj profesionalni put te je nakon 4 godine u DZ Kanjiža, 2005. otvorio osobnu privatnu ordinaciju. Kontinuiranu medicinsku edukaciju započeo je u Srbiji i u susjednim zemljama u vidu učešća na kongresima i tečajevima. Danas drži predavanja na domaćim kongresima s temama dentalne fotografije, adhezivne- i estetske stomatologije, te objavljuje stručne članke u domaćim časopisima sa sličnom tematikom. Kontinuirano se obrazuje na međunarodnim edukacijama.


Smylist metoda-puno više od smile design-a

Ovo je predavanje rezultat znatiželje i traganjem predavača za poboljšanje uspjeha sveobuhvatnih dentalnih rehabilitacija, koja ga je dovela do ove metode Smylist. Kroz svoj klinički rad do tada je primijetio da, usprkos upotrebi digital smile designa, i dalje nedostaju neki dijelovi puzzle za pun uspjeh u terapiji. Predavanje je temeljeno na Smylist metode je Dr. Csillag Mária iz Budimpešte, ali je prikaz potpuno neovisna stava i iskustva predavača.
Cijela metoda je kompleksna, jer osim klasičnog smile designa uzima u obzir i položaj mandibule, kao i držanje tijela u toku planiranja tretmana. Osmijeh se planira prema individualnoj središnjoj liniji pacijenata, a ne perpendikularno i paralelno u odnosu na bipupilarnu liniju. Za postavu gornjih frontalnih zuba se uzimaju u obzir morfologija nosa, nagib nazolabijalnih brazdi, gornja usna (a ne donja, kao kod klasičnog DSDa). Ne prihvaćaju se asimetrije u funkciji mimičnih mišića, jer se smatra da su oni posljedica nepravilnog položaja mandibule. Koliko puta ste videli da se jedan ugao usana diže puno više u odnosu na onu sa druge strane ili da je nazolabijalna brazda s jedne strane lica mnogo više izražena nego s druge strane? Ne, nije to mjesto za filere i botoks! Vrijeme je da se nauče pravila, s kojima možete korigirati funkciju mišića lica, pa posljedično i izgled i estetiku. Čak u tijeku estetskog planiranja se već uzme u obzir budući korigirani položaj mišića ili vrha brade. Gornji frontalni zubi osim njihove estetske, imaju i veoma bitnu funkcionalnu ulogu (naravno osim odsijecanja hrane) što podrazumijeva stabilizaciju položaja mandibule. Estetski lijep osmijeh od naprijed itekako ne znači i funkcionalno dobar! Koliko puta se prihvaća činjenica (virtualne) kratke gornje usne, iako je ona u najvećem broju slučajeva posljedica mandibule rotirane prema naprijed i gore i posljedičnog stiskanja i izvrtanje gornje usne. Cilj predavanja je pokazati/dokazati publici da pravilnim postavljanjem zuba i mandibule se mijenja dužina gornje usne, kao i morfologija baze nosa.
Biste li ikada pomislili da je estetsko poboljšanje izgleda lica moguće bez izrade novih zuba, uporabe različitih hijaluronskih krema ili filera? Smylist stabilizator je jedna gnatološka udlaga, koja osim te funkcionalne uloge ima i face lift efekt bez ikakvih filera i kirurških intervencija, ali i dalekosežni efekt na držanje tijela.