Get In Touch
HDEDM
Rudeška cesta 234, Zagreb, HR
Phone: +385 98 9278 635

Siniša Kovačević

Dr Siniša Kovačević je vlasnik privatne stomatološke ordinacije “Stomatologija Kovačević” u Banjoj Luci. Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu 2008. godine. Osnovno znanje koje je usvojio na fakultetu nadograđuje konstantnim usavršavanjem na brojnim kursevima i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Kroz praksu, i uz težnju da pacijentima pruži visokokvalitetne rezultate, svoja interesovanja je usmjerio u pravcu estetske stomatologije, protetike i implantoprotetike. Svakodnevni rad u privatnoj praksi upotpunio je vrsnim poznavanjem i praktičnom primjenom digitalnih tehnologija i dentalne fotografije čime je zaokružio polje djelovanja. Od 2015. godine prihvatajući se po pozivu uloge demonstratora i predavača, stečena iskustva sa zadovoljstvom dijeli sa kolegama kroz niz kurseva, radionica i predavanja uspješno održanih u zemljama u regionu. Opinion leader je vodećeg svjetskog proizvođača dentalnih materijala Ivoclar Vivadent. Suosnivač je projekta za dentalnu edukaciju Dental Supreme Academia. Višegodišnji je član evropskog udruženja estetskih stomatologa – European Society for Cosmetic Dentistry (ESCD), a od 2017. godine aktivno djeluje kao Country Chairman tog udruženja za BiH/RS. godine je pozvan da kao član Upravnog odbora aktivno učestvuje i u radu Udruženja stomatologa Republike Srpske što je sa zadovoljstvom i entuzijazmom prihvatio kako bi doprinio podizanju kvaliteta stomatologije u RS. U aprilu 2019. postaje predsjednik Udruženja stomatologa Republike Srpske.


Six Pack – Postoji li pravi način?

Stomatologija kao profesija kojom se bavimo, sa jedne strane nam, u svojoj kompleksnosti, daje veliku širinu u odlučivanju – jednom problemu možemo pristupiti na više različitih načina. Sa druge strane osjećamo potrebu ka jasno definisanim rutinama i protokolima kako bi uvijek mogli dobijati predvidljive rezultate.
Nije neophodno za sobom imati višedecenijsku karijeru kako bi mogli svjedočiti ogromnim promjenama u svakodnevnim protokolima kojima se vodimo. Jer stvari se mijenjaju izuzetnu brzo i mijenjaju se sve brže. A promjene koje se uvode nekad bivaju i dijametralno suprotne od onog pređašnjeg čime smo se vodili.
Kroz seriju od šest slučajeva biće razmotren niz dilema sa kojima se susrećemo u svakodnevnoj praksi. Naizgled isti, ili slični problemi zahtjevaju nekad potpuno različita rješenja jer suštinska stvar kojom treba da se vodimo jeste dugoročno pozitivan rezultat. Paradigme u stomatologiji nas nekad odvedu na pogrešan kolosijek.